Hulp met DC+

Heb je moeite met onrustigheid in de klas, vind je het lastig om je te concentreren of kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van het huiswerk? Dan is DC+ misschien iets voor jou.

Pauline (15) uit 4 atheneum vertelt je er meer over: “DC+ is een gezellige ruimte met een huiselijke sfeer, bedoeld voor leerlingen die hulp en ondersteuning nodig hebben. Je kunt hier naartoe gaan om huiswerk te maken, een praatje te maken met begeleiders, voor hulp, om te overleggen met docenten of om over problemen te praten. De docenten en begeleiders staan hier altijd voor je klaar.”

Waar vind je DC+?

“De DC+ ruimte vind je in lokaal 54 op de onderbouwlocatie van havo/vwo. Dit lokaal is speciaal voor DC+ omgebouwd en ingericht met huiswerkplekken en comfortabele stoelen. Ik gebruik deze ruimte vooral voor het maken van mijn huiswerk. Dat kan hier in alle rust. Vorig jaar kreeg ik hier hulp bij het plannen van mijn huiswerk. Nu lukt dat mij prima zelf!”

Begeleiding

“De begeleiders voelen aan als een soort vrienden. Je kunt over alles met ze praten en je kunt alles bij hen kwijt. Het voelt hierdoor ook niet als een moeten om hier naartoe te gaan. De sfeer is hier zeer prettig en ik kom er regelmatig. In tussenuren bijvoorbeeld.”

Je komt er voor jezelf

“DC+ is een ondersteuningsgroep om het voor jezelf makkelijker te maken. Heb je moeite met school, ervaar je stress of vind je plannen lastig? Dan is DC+ de plek voor jou. Om hiervoor in aanmerking te komen, dien je het gesprek met je mentor of de maatschappelijk werker aan te gaan. Aan de hand van een intakegesprek kijken jullie samen of DC+ iets voor je is; dat kan ook voor kortere tijd zijn. Mijn tip is: twijfel niet om aan de bel te trekken als je hulp kunt gebruiken. De begeleiders van DC+ helpen je graag. Voel je daarom niet bezwaard. Je komt er voor jezelf.”