Bouw

vmbo-VAKschool

Voorbereidend, Ambachtelijk en Kansrijk onderwijs

De VAKschool is een school voor doeners; voor praktisch ingestelde kinderen die het fijn vinden om te leren uit de boeken én te leren door te doen.

Basisberoepsgerichte leerweg
Kaderberoepsgerichte leerweg
Leerroutes

Veelgestelde vragen

Binnenkort is het tijd om een keuze te maken voor een volgende school. Van de basisschool heb je een voorlopig schooladvies (niveau) gekregen.
Het voortgezet onderwijs kent verschillende niveaus: het praktijkonderwijs, vmbo, havo, atheneum en gymnasium. Deze video geeft uitleg over de verschillende niveaus. Zo kun je vast de school kiezen die het beste bij jou past!

Aan het begin van het schooljaar krijg je een lesrooster. Dit rooster staat ook in Magister (de app voor het rooster, huiswerk en cijfers). Soms verandert er iets in het rooster, deze roosterwijzigingen vind je ook in Magister.

De lestijden zijn op al onze locaties gelijk:

les 1 | 08.20 – 09.10 uur
les 2 | 09.10 – 10.00 uur
pauze | 10.00 – 10.20 uur
les 3 | 10.20 – 11.10 uur
les 4 | 11.10 – 12.00 uur
pauze 12.00 – 12.20 uur
les 5 | 12.20 – 13.10 uur
les 6 | 13.10 – 14.00 uur
les 7 | 14.00 – 14.50 uur
les 8 | 14.50 – 15.40 uur

Soms loopt het even niet zo lekker en heb je hulp nodig. Wij bieden je op diverse manieren ondersteuning en begeleiding.

Als je bij ons op school komt, krijg je een eigen coach. De coach is er voor jou, maar ook voor je ouder(s)/verzorger(s). Je kunt al je vragen aan deze coach stellen. Regelmatig heb je een coachgesprek. Om horen hoe het met je gaat en of het lukt met huiswerk maken; op school maar ook thuis. Ook organiseert de coach samen met de klas leuke activiteiten, zoals bijvoorbeeld een schoolfeest.

Soms is er extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld bij het leren of persoonlijke begeleiding. Op elke locatie is een leerlingbegeleider aanwezig. Alle leerlingbegeleiders vormen samen het zorgteam. Extra begeleiding gaat altijd in overleg met jou en je ouder(s)/verzorger(s).

LWOO is Leerwegondersteunend onderwijs. Deze ondersteuning is voor leerlingen die een gemiddeld IQ hebben, maar met een leerachterstand van de basisschool komen en/of lichte leerproblemen hebben.

LWOO wordt gegeven op de vmbo-VAKschool. Als je met een LWOO indicatie bij ons op school komt, volg je het reguliere programma, maar dan in een kleinere klas (maximaal 15 leerlingen). Zo krijg je extra begeleiding en aandacht. Na vier jaar krijg je een volwaardig vmbo-diploma, waarmee je naar het MBO kunt.

In deze tabel vind je de schoolresultaten per leerroute. Van 2016 tot en met 2022.

Als je kiest voor het Dockinga College, ontvangen we graag vóór 15 maart 2023 je aanmelding. Hiervoor kan je ouder/verzorger of kunnen je ouder(s)/verzorger(s) een formulier invullen, welke te downloaden is via onze website. Of via het formulier dat via de basisschool uitgedeeld wordt (vaak tijdens het adviesgesprek). 

Staat je vraag er niet
tussen? Neem gerust
contact met ons op.